8 Tipp Amit Minden Kutyatartónak Érdemes Tudnia

8 Tipp Amit Minden Kutyatartónak Érdemes Tudnia

8 Tipp Amit Minden Kutyatartónak Érdemes Tudnia

Sziasztok! A mai blogbejegyzésben 8 nagyon hasznos tippet gyűjtöttünk össze nektek, ami nagyban megkönnyítheti az életeteket.

Hiszen attól függetlenül, hogy mennyire szeretjük a kis kutyusainkat, tudnak kellemetlen dolgokat okozni. Lesz itt szó szőrről, pisiről és még egy csomó mindenről, amivel kutyatartóként idővel szembesülsz. A tippek nem fontossági sorrendben vannak.

1. Zárd el a veszélyes anyagokat!

Ez lehet néhányotoknak magától értetődő, de akkor sem győzzük hangsúlyozni. A különféle vegyszereket és veszélyes anyagokat, valamint a szemetet olyan helyen tárold, amely a kutyusnak megközelíthetetlen. Nem hiányzik, hogy véletlenül megmérgezze magát. 

2. Tartsd szemmel a kutyát víz közelében

Habár általában a kutyák tudnak úszni, bizony nem mindegyik kutyus úszónak született. Folyók esetében pedig a sodrás is megtrükközheti az állatot.

Ugyanúgy mint az embereknél a kutyákat is érheti vízben pánik / görcs roham, szóval az egyik szemed mindig tartsd rajta ha lubickol!

3. Látogassátok meg az állatorvost

Érdemes évente elvinni a kis barátodat az állatorvoshoz, akkor is, ha nem gyakorol tüneteket. Az éves ellenőrzés sokkal növeli az esélyt, hogy egy komolyabb betegséget még időben felfedeztek! Ha változást észleltél az étkezési, mozgási szokásaiban, akkor pedig minél gyorsabban meg kell mutatni orvosnak.

4. Miden nap mozgasd át a kutyust

Ne hagyd a kutyád ellustulni! Mint az emberek, úgy a kuyták is hajlamosak elkényelmesedni, ellustulni. És bizony nem elég egy 5 perces séta a ház körül. Az ideális testi és lelki állapot megtartása érdekében rendszeres mozgás kell a kutyusnak, futás vagy játék formájában. 

Mérettől, nemtől, kortól és fajtától függő, hogy melyik kutyának mekkora a mozgásigénye, de általánosságban elmondható, hogy minden állatnak szüksége van a rendszeres mozgásra az egészséges testsúly és szívműködés eléréséhez! 

5. Terítsd le a kanapét

Ha kutyát tartasz akkor bizony a rengeteg velejáró szőrt is vállalod. Azonban egy praktikus megoldás lehet erre, hogy egy vékony lepedővel leteríted a kanapét vagy az ágyad, így ha szőrös is lesz, az könnyen kirázható!

6. Takarítsd fel gyorsan a pisit 

Előfog fordulni, hogy a barátod nem kívánatos helyen végzi majd el a dolgát, például a szőnyegen. Nem kell azonban pánikolni! Önts a lepisilt felületre szódabikarbónát, hagyd állni rajta 20 percig, majd egyszerűen porszívózd fel.

7. Fontos a fogmosás

Tedd napi rutinná a kutya fogmosást is és spórolj meg drága fogorvosi kezeléseket később. Egyeztess állatorvosoddal, hogy milyen fogkrémet ajánl, majd mehet is a fogmosás minden nap!

8. Oltások

3 hónapos kor után már nem védi a kutyust az anyatejből nyert ellenanyagok ezért szükséges az oltás. Az oltások rengetegféle fertőzés ellen védik a kutyát és életmentőek lehetnek!

Ezek lettek volna tehát az általunk összegyűjtött legfontosabb tanácsok. Reméljük mindenki talált benne valami érdekeset, újdonságot!